Sunday, August 28, 2011

tart gulung nenasku... (^__^)

Salam pembuka kata....

Pertama kalinya....alhamdulillah....biskut tat gulung nenas ku ,menjadi!!!! yahoo!!! (tlupe plak kat my mum yg mnjadi fasilitator pd hari itu smpai bangga diri plak mengaku 100% tart buatan sendiri....hehe)... but i think this is not the fes tyme....sblom ni ada jgk tlg2 my mum jualkan kueh tart masa zaman 90-an dulu2......mase tu punyela bz.....hampir satu rumah penoh dengan kueh....paling femes tart nenas ngn almond London...pembantu utama kakak2 je....tu pon mase diorang anak dara lagi......skang da bz ngn famly msing2...my mum pon da stop berbisnes sbb da xde pembantu..plus she’s a great teacher too....manela sempat nak berniaga sambil2 duk menanda kertas exam ni kan...

well, dulu rajin jgk mnolong bisnes mak wat kueh2 ni.....walaupon hanya menjadi assistant yg bertaraf paling rendah: sapu kuning telur stelah biskut siap & menabur badam serta menyiapkan kemasan2 terakhir yg lain =p....wuwu...yelah..tyme tu masih skolah rendah....tu jela benda yg paling expert...kui3...
skang ni je baru nak up la sket..mklumla umur da semakin meningkat remaja ni..=p

Okey..tanpa perlu menaip panjang.....ni la rupa tart nenas ku ^_^




skali sumbat je ni ha....tart ni tecikkk je okay!


tart yang menunggu masa utk dibakar...fuhh...jenuhh jari jemariku menggulung tart smpai 2 stengh dulang....seb baik ade adik yg sudi bentukkan jem tart smpai jd kiut...jemnya handmade of coz la dari my mum... nk wat jem mmg xlulus lg...amek masa+susah plak tu...mmg kne blajo lg...sob2....


nyum2....ready-to-eat laa....ape lagi....opss puasa2... ;p

Stakat ni 3 jenis biskut je yg sempat dibuat sempena hari ry ni...yg 2 lagi xsempat nak update da....well, ry da nak dekat...if rase terliur dgn kueh tartku ini jemputla dtg beraya ke rumah ye :)

:: Eid Mubarak!! :: Maaf Zahir&Batin ::




2 comments:

  1. haha..menarik2..3 jah wak sdiri..wak laen kueh tunjuk ko blako..

    ReplyDelete